Chișinău

DETALII NOI despre accidentul cumplit de pe bd. Ștefan cel Mare. Șoferul care a cauzat accidentul riscă închisoare până la 10 ani

Șeful Inspectoratului național de securitate publică, Sergiu Paiu, a făcut declarații de presă cu privire la accidentul rutier care a avut loc pe 17 mai în Chișinău, în urma căruia au decedat două persoane.

Accidentul a fost înregistrat în noaptea de 17 mai, la ora 1.13, în intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ismail. Au fost implicate mai multe unități de transport.

Potrivit autorităților, accidentul s-a produs în modul următor:

O mașină (marca Audi), la volanul căreia se afla un bărbat de 27 de ani, având o pasageră de 23 de ani, se deplasa cu viteză excesivă dinspre bd. Negruzzi spre strada Tighina. La intersecție, șoferul mașinii nu a manifestat atenție sporită, cu atât mai mult cu cât era culoarea roșie la semafor. În rezultat, mașina Audi s-a ciocnit de o mașină Toyota, la volanul căreia se afla un bărbat de 40 de ani, având la bord și un pasager, un alt bărbat de 47 de ani, care se deplasa pe strada Ismail spre strada 31 August. În urma impactului, automobilul Audi a fost proiectat în alt automobil, de marcă Dacia, la volanul căruia se afla un bărbat cu vârsta de 41 de ani, având ca pasageră o femeie de 23 de ani și un copil de 7 ani, care staționa la semaforul de culoare roșie. În rezultat, șoferul și pasagerul mașinii Toyota au decedat pe loc, iar alte patru persoane au traumatisme.

De la șoferul mașinii Audi au fost prelevate probe biologice pentru a stabili starea de ebrietate. Rezultatul urmează să fie prezentat. Șeful INSP spune că rezultatele apărute în presă despre gradul de alcoolemie a șoferului nu sunt corecte și că acestea urmează să fie precizate după ce sunt obținute cele ale analizelor de sânge.

Șoferul care a cauzat accidentul riscă închisoare până la 10 ani

În baza informațiilor acumulate până acum, a fost pornită o cauză penală pe faptul bănuirii rezonabile de încălcare a regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, cauzând din imprudență decesul a două sau mai multe persoane. Se pedepsește cu închisoare de la șase la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Șoferul este momentan reținut pe un termen de 72 de ore. La momentul actual, se stabilesc toate circumstanțele accidentului. Șoferul comisese anterior șase contravenții în perioada 2016-2020.

Despre cursele ilegale

Au fost dispuse verificări de serviciu, iar dacă se dovedește că agenții de poliție tolerează astfel de activități și nu intervin în modul în care sunt obligați să o facă, vor fi sancționați până la eliberarea din funcție. În perioada următoare, conducerea MAI va veni cu un pachet legislativ de măsuri pentru a înăspri sancțiunile pentru depășirea limitei de viteză și starea de ebrietate la volan.

sursa: diez.md

Articole asemănătoare

TRAGEDIE! Un bărbat s-a înecat în lacul din parcul Valea Trandafirilor

Redacția Regional

VESTE BUNĂ! Sâmbătă și duminică transportul public din Chișinău va circula în regim obișnuit

Anna Casian-Musteață

Veste bună pentru chișinăuieni! Strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani este asfaltată

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....