DEMN de laudă! Un polițist din Dubăsari a denunțat imediat încercarea unui bărbat de a-l mitui cu 500 de euro

Un bărbat din orașul Grigoriopol, angajat al serviciului migraţional al MAI al autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene, în grad de locotenent-major de miliţie, a fost reținut de  angajaţii CNA, după ce a fost prins încercând sa mituiască un polițist cu 500 de euro.

 

La 8 aprilie curent, în postul vamal intern, satul Pîrîtas, r-l Dubăsari, angajaţii IP Dubăsari au  stopat un automobil de model VW „TOUAREG”, condus de un bărbat de 26 de ani.

 

După controlul vehiculului, polițiștii au depistat opt butelii a câte 30 de litri fiecare cu un lichid incolor şi miros specific alcoolului etilic, fără careva acte. Astfel, a fost pornită o procedură contravenţională, iar automobilul a fost recunoscut în calitate de corp delict. Pentru a nu documenta cazul și pentru a elibera mijlocul de transport, bărbatul i-a oferit șefului Serviciului investigarea fraudelor economice din cadrul IP  Dubăsari 500 de euro. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a sesizat de îndată CNA și PA.

 

Astfel, la 17 mai a.c. a fost organizat un flagrant în care acesta i-a oferit  poliţistului suma promisă, moment în care a fost reţinut pentru 72 de ore, iar în privința lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

 

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 325 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

 

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

 

Specificăm, în ultima perioadă,  crește numărul de denunțuri din partea polițiștilor vizavi de  faptul că cineva încearcă să-i corupă.

 

Load More Related Articles
Load More In Dubăsari

Citește și

Câteva străzi din Chișinău vor rămâne mâine fără apă. Iată CARE sunt acestea!

Furnizorul de apă anunță deconectări pe mai multe străzi din capitală. Sistările au loc în…