Dubăsari Social

DEMN de laudă! Un polițist din Dubăsari a denunțat imediat încercarea unui bărbat de a-l mitui cu 500 de euro

Un bărbat din orașul Grigoriopol, angajat al serviciului migraţional al MAI al autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene, în grad de locotenent-major de miliţie, a fost reținut de  angajaţii CNA, după ce a fost prins încercând sa mituiască un polițist cu 500 de euro.

 

La 8 aprilie curent, în postul vamal intern, satul Pîrîtas, r-l Dubăsari, angajaţii IP Dubăsari au  stopat un automobil de model VW „TOUAREG”, condus de un bărbat de 26 de ani.

 

După controlul vehiculului, polițiștii au depistat opt butelii a câte 30 de litri fiecare cu un lichid incolor şi miros specific alcoolului etilic, fără careva acte. Astfel, a fost pornită o procedură contravenţională, iar automobilul a fost recunoscut în calitate de corp delict. Pentru a nu documenta cazul și pentru a elibera mijlocul de transport, bărbatul i-a oferit șefului Serviciului investigarea fraudelor economice din cadrul IP  Dubăsari 500 de euro. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a sesizat de îndată CNA și PA.

 

Astfel, la 17 mai a.c. a fost organizat un flagrant în care acesta i-a oferit  poliţistului suma promisă, moment în care a fost reţinut pentru 72 de ore, iar în privința lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

 

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 325 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

 

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

 

Specificăm, în ultima perioadă,  crește numărul de denunțuri din partea polițiștilor vizavi de  faptul că cineva încearcă să-i corupă.

 

Se incarca....