DECIS! Timp de două săptămâni, elevii vor învăța online

Anna Casian-Musteață

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a luat decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie inclusiv.

Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online.

De asemenea, olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Aprobarea măsurilor de restricție este argumentată de sporirea incidenței, creșterea ratei contagiozității, creșterea numărului de teritorii clasificate în cod roșu de alertă, creșterea numărului formelor grave ale bolii, creșterea numărului de decese, sporirea ratei de pozitivitate a testelor la virusul SARS-CoV-2, creșterea numărului de forme asimptomatice, răspândirea comunitară.

Toate acestea atestă tendințe de agravare a procesului epidemic a infecției cu COVID-19 în Republica Moldova. În context, se recomandă reprezentanţilor mass-media de a informa publicul despre necesitatea respectării stricte a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID-19.


Previous Post

Alte 5 persoane implicate în sustragerea banilor de pe cardurile bancare, au fost reținute

Next Post

IMPORTANT! În Chișinău nu va circula transportul public sâmbăta și duminica

Related Posts
Total
15
Share