Bălți

De „Ziua Portului Popular”, la Bălți vor avea loc mai multe evenimente culturale

De „Ziua Portului Popular”, la Bălți vor avea loc mai multe evenimente culturale

Pe data de 30 iunie, de Ziua Portului Popular, toți cetățenii municipiului Bălți sunt invitați să participe la manifestațiile culturale care vor avea loc în oraș pentru a reveni la tradițiile de moștenire a spiritualității neamului – Portul Popular.

Toți doritorii vor putea să participe la Parada Portului Popular ”În armonie cu portul popular” cu începere de la ora 10:30 pe traseul: Palatul Municipal de Cultură – Piața V. Alecsandri – Piața Independenței.

După aceasta va urma depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În afară de aceasta, în Piața Independenței, cetățenii interesați vor avea posibilitate să savureze creația meșterilor populari care își vor expune lucrările la Expoziția cu genericul: ”La izvoare” cu începere de la ora 10:00.

În aceeași zi, la ora 11:00, în Piața Independenței, va avea loc concertul folcloric ”Portul popular – comoară culturală”, susținut de interpreți și formații artistice ale instituțiilor de cultură.

De asemenea, pe 30 iunie a.c. de la ora 10:00 pînă la ora 16:00 în Muzeul de Istorie și Etnografie (str. Lăpușneanu, nr. 2) vor fi organizate două excursii diferite cu genericul: „De pe vremea bunicilor” și „Portul popular – comoară culturală„.

Sărbătoarea ”Ziua Portului Popular” a fost instituită prin Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova nr. 194 din 19.11.2015, care se serbează anual în ultima zi de duminică a lunii iunie.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....