Social

De la jumătatea lunii august este interzisă expunerea produselor din tutun la vitrină

Începând cu data de 15 august, în Republica Moldova, va intra în vigoare o nouă prevedere legislativă privind controlul tutunului. Astfel, va fi interzisă expunerea vizibilă a produselor din tutun în toate spațiile comerciale. Fumătorii și utilizatorii dispozitivelor de încălzire a tutunului nu vor putea vedea produsele la vitrină, însă, vor putea solicita o listă cu denumirea și prețul acestora.

Lista produselor din tutun, imprimată pe hârtie albă cu caractere negre, se va prezenta de către vânzător la solicitarea cumpărătorilor, care peste 18 ani. Lista nu va conține imagini sau evidențierea produselorsau elementelor decorative.

Noua prevedere legislativă impune agenții economici să depoziteze produsele de tutun în dulapuri sau mobilier special ca acestea să nu poată fi văzute de către cumpărător.

Mai mult ca atât, autoritățile interzic afișarea inscripției sau indicatorului în spațiile de vânzare care informează consumatorul despre comercializarea produselor din tutun. Mai exact vor fi interzise inscripții cum ar fi „Aici se vând țigări” sau „Țigări pot fi găsite la prima casă”.

Totodată, se va permite inscripții cu denumirea generală a produselor, de genul „Tutun” sau „Tobacco”, însoțită de avertismentul de sănătate „Fumatul ucide. Renunță acum”.

Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, interzicerea expunerii produselor de tutun are drept scop prevenirea fumatului în rândul tinerilor. Aceste restricții se aplică în 30 de state din Regiunea Europeană.

Sursa – Infotag

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! Mai multe familii din Chișinău vor primi lemne de foc pentru această iarnă

Anna Casian-Musteață

FĂRĂ LUMINĂ la început de săptămână! LISTA LOCALITĂȚILOR în care va fi întreruptă furnizarea energiei electrice

Anna Casian-Musteață

VESTE BUNĂ! Suportul financiar unic de 900 de lei pentru pensionari va fi achitat în luna octombrie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....