De ce a devenit obligatorie purtarea măștilor de protecție și pe străzi în Chișinău

Redacția Regional

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie și în spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul Chișinăului. Decizia a fost luată ieri de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, autoritățile îndemnând oamenii să se conformeze noii restricții și să dea dovadă de responsabilitate.

Secretarul interimar al Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, a spus că organele de forță vor monitoriza respectarea măsurii și, după caz, persoanele fără mască vor fi atenționate sau li se vor aplica amenzi.

Faptul că multă lume nu s-a conformat și astăzi nu toți poartă masca în spații deschise „este o iresponsabilitate”, consideră Boris Gâlcă. Potrivit lui, purtarea măștilor de către toată populația, în China și Coreea de Sud, a dus la diminuarea și eliminarea completă a pandemiei COVID-19.

„Masca devine un atribut indispensabil al vieții noaste, ca și haina de pe corp, ca și mănușile iarna, ca să protejăm mâinile. Același lucru se întâmplă și acum. Ca să ne protejăm pe noi, pe cei dragi, nu numai de infecție, dar de multe ori și de decese, noi trebuie să purtăm mască”, a adăugat el, pentru IPN.

Secretarul interimar al Comisiei a mai spus că hotărârea nu specifică dacă și copiii trebuie să poarte mască, urmând ca specialiștii în sănătate publică să facă precizări pe acest subiect. Cert este că Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtatul măștilor și copiilor, de la 5 ani. În opinia sa, purtatul măștii de către copil depinde și de decizia părinților, care trebuie să educe cu propriul exemplu.

FOTO – Nadejda Roșcovanu

Sursa – Jurnal.md

Previous Post

Crimă terifiantă la Căușeni. Un bărbat a fost ucis cu un cuțit de bucătărie de un consătean

Next Post

FOTO: Cum arată Filarmonica Națională după demontare

Related Posts
Total
12
Share