Sport

Cutremur în fotbalul moldovenesc. Zimbru Chișinău s-a retras din Divizia Națională

Zimbru Chișinău se retrage din Divizia Națională de fotbal. Se întâmplă după ce a fost retrasă integral finanțarea acordată mai devreme de către Nicolae Ciornîi. Anunțul a fost făcut astăzi, 3 martie, în cadrul unei conferințe de presă de către directorul general al clubului Zimbru, Sevastian Botnari, transmite IPN.

„Retragerea presupune inclusiv neparticiparea acesteia în toate diviziile, ligile superioare ale fotbalului moldovenesc, cât și inferioare. Deci, începând cu ziua de astăzi, echipa de seniori a clubului de fotbal „Zimbru” nu va exista. Este un proces care nu presupune în niciun caz o perioadă îndelungată, ci este un proces care presupune că nu va participa anul acesta. Credem că această formulă ne va ajuta foarte mult să redresăm situația economică din cadrul clubului. În momentul de față, finanțarea s-a retras integral din partea domnului Ciornîi. Dânsul este dispus în continuare să investească în tot ce ține de Academia de fotbal”, a menționat Sevastian Botnari.

Potrivit lui, astfel de cazuri au mai avut loc în perioade incerte. Acesta a făcut apel către toți suporterii, oamenii de afaceri, să participe vineri la o masă rotundă pentru a discuta eventuale soluții pentru a putea fi continuată activitatea clubului.

Totodată, acesta a menționat că Academia de fotbal își va continua activitatea. „Vom încerca o dezvoltare corectă a procesului fotbalistic educațional și printr-o strategie bine definită”, a notat Sevastian Botnari.

Articole asemănătoare

VIDEO: FC Petrocub Hîncești este noua deținătoarea a Cupei Moldovei pentru prima oară în istoria echipei

Redacția Regional

Școlile de fotbal și cluburile din Diviziile A și B au primit acceptul de reluare a antrenamentelor, dar cu o singură condiție

Redacția Regional

În raionul Ocnița va fi deschis un internat de tip sportiv pentru tinerii fotbalişti

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....