Actual Social

Cum este viața bătrânilor din Elveția. Iată ce spune bloggerița Cristina Gheiceanu!

Cum este viața bătrânilor din Elveția. Iată ce spune bloggerița Cristina Gheiceanu!

Bloggerița Cristina Gheiceanu, stabilită de âțiva ani în Elveția, a povestit pe pagina sa de pe o rețea de socializare despre viața bătrânilor din Elveția.

Iată ce spune Cristina:

„Puteti sa aruncati cu pietre in mine si sa ziceti ce ati vrea, dar totusi, ce noroc mai e si acesta sa te nasti in tara potrivita!
Si nu e corect si e asa dureros!!
In tot acest timp, de cand ne-a venit ideea nebuna de a ne muta in Elvetia, ma tot uit la oamenii in varsta de aici si cand da in mine o tristete si o jale!
Nu cum Doamne?
Ii vezi asa tinandu-se de mana, explorand cele mai frumoase locuri, petrecand weekend-uri in aer liber, la terase, prin munti!
Sincer, aici doamnele trecute de 60 de ani sunt mult mai elegante decat tinerele. Seara, ies cu prietenele la un pahar de vin, la terasa. O dragoste sa le privesti. Cu tot felul de bijuterii delicate pe ele, cu niste haine elegante si atat de feminine, ca mi se intoarce mie capul…vorbind despre nepoti, stranepoti, calatorii, haine si de-ale sufletului…

Si o sun eu pe bunica, sa vad ce mai face, iar la ea unica preocupare e ca nu prea a plouat in sat ori ca a plouat prea mult, ca i-a murit o ratusca, ca nu mai are cu cine vorbi pe “priulnic” (strada), ca anul acesta are putini cartofi…(e si de inteles, caci asta o va hrani un an)
Si vrei sa o aduci la Chisinau, macar iarna, sa nu trebuiasca sa faca focul, dar nu vrea…ce o sa-i faca gainele, daca ea nu va fi acolo?
Ea nu stie cum ar putea fi altfel, caci nu a avut optiuni!
Si ma intreb….iata de ce? De ce e atat de mare aceasta diferenta?
Si doare….
Pentru generatia noastra e mai simplu, caci avem optiunea de a alege, iar eu au fost privati pana si de asta!
P.S. Despre pensii nici nu vreau sa vorbesc, caci ma intristez si mai mult!”

Sursa foto – Unsplash

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....