Creștinii Ortodocși sărbătoresc azi Zămislirea Fecioarei Maria de către Sfânta Ana

Anna Casian-Musteață

În fiecare an, pe 22 decembrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana, scrie Sputnik.

Ioachim și Ana, părinţii Fecioarei Maria, au fost lipsiţi de copii până la vremea bătrâneţii, când Arhanghelul Gavriil s-a pogorât pentru a aduce vestea zămislirii Maicii Domnului. Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu a făcut roditor pântecele sterp al Anei care, la vremea rânduită, a născut-o pe Sfânta Fecioară Maria.

Repere istorice

Sfânta Ana provenea din seminția preoțească a lui Levi. Ea era fata cea mai mică a preotului Matihian din neamul lui Aaron, împlinindu-se astfel profeția că Mesia va avea o dublă descendență: împărătească și preoțească.

Ioachim și Ana au fost supuși oprobriului public din cauza că nu aveau copii. La evrei, familiile care nu aveau copii erau considerate că nu au binecuvântare de la Dumnezeu din cauza păcatele lor sau ale strămoșilor lor.

Astfel, o veche tradiție arată că un evreu din seminția lui Ruben l-a umilit pe bunul Ioachim în timp ce se afla în templu spunându-i: „De ce aduci darurile tale înaintea altora? Ești nevrednic, pentru că nu ai copii, pentru cine știe ce păcate ascunse”. Cuvintele acestea l-au afectat foarte mult pe Dreptul Ioachim, precum și pe Ana, atunci când auziră cele întâmplate. Într-o zi de mare sărbătoare, slujnica Iudit, văzând-o iarăși plângând pe Sfânta Ana, s-a apropiat de ea și i-a spus: „Acum nu e bine să te întristezi pentru că a sosit ziua Domnului”.

Citește continuarea pe Sputnik.md

Previous Post

Un copil de 9 ani este cel MAI BINE PLĂTIT youtuber al anului 2020

Next Post

Un pieton a fost strivit de un automobil pe traseul Șolcani-Drochia

Related Posts
Total
4
Share