Creștinii ortodocși din Republica Moldova îl sărbătoresc azi pe Sfântul Ioan Botezătorul

Anual, la data de 20 ianuarie, creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în Iordan, informează Regional.md

Potrivit cărților bisericești, Sfântul Ioan mai este numit și Înaintemergătorul, pentru că este cel care a anunțat venirea lui Hristos.

Sfântul Ioan a fost fiul lui Zaharia și al Elizavetei, iar nașterea sa a fost vestită de îngeri. A crescut în deșert, pregătindu-se de marea slujire prin post și rugăciune. A trăit acolo până la vârsta de treizeci de ani, când Dumnezeu l-a chemat să predice poporului evreu. Trimis să anunțe vestea cea bună a venirii lui Hristos, Ioan își împlinește misiunea botezându-l pe Iisus în apele Iordanului. Ioan Botezătorul a avut o moarte de mucenic, i-a fost tăiat capul din ordinul regelui Irod Antipa.

Sărbătoarea de Sfântul Ion mai este cunoscută și sub numele de “Sânt-Ion”, “Înaintemergătorul Domnului” sau “Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.

Ziua Sfântului Ion Botezătorul reprezintă încheierea oficială a sărbătorilor de iarnă, deschise pe 19 decembrie, de Sfântul Nicolae.

Previous Post

La Jocurile Olimpice de la Beijing vor concura la proba de batlon și patru moldoveni

Next Post

Tradiții și obiceiuri pe care să le respecți de ziua Sfântului Ioan Botezătorul

Related Posts
Total
1
Share