COVID în Moldova: Tot mai multe gravide și copii se îmbolnăvesc

Anna Casian-Musteață

Autoritățile din Sănătate susțin că în ultima perioadă se înregistrează cazuri grave a infecției COVID-19 în rândul copiilor și a femeilor însărcinate. Declarația a fost făcută de secretara de stat a ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Tatiana Zatîc, în cadrul conferinței de miercuri 7 aprilie, a MSMPS, scrie Ziarul de Gardă.

„În ultima perioadă se înregistrează cazuri cu agravare în rândul copiilor și a gravidelor. Este important respectarea tuturor măsurilor de protecție pentru copii și pentru gravide pentru a evita infectarea acestora”, a menționat Tatiana Zatîc.

Potrivit autorităților din Sănătate pînă acum au fost infectați cu COVID-10 peste 12 mii de copii și peste 500 de femei însărcinate.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 237718.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3851 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 316  în stare extrem de gravă (54 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 1105 persoane au fost vindecate. În total, 218711 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8790 persoane, iar 19 491 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Potrivit MSMPS, 5268 de persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Sursa – Ziarul de Gardă

Previous Post

Circa 300 de taxatori din troleibuzele și autobuzele din Capitală vor fi vaccinați

Next Post

Situație fără precedent la un liceu din Chișinău! Persoane necunoscute și-au expus organele genitale în timpul lecțiilor online

Related Posts
Total
10
Share