#Coronavirus Chișinău SLD

COVID-19: Directorul unui liceu își îndeamnă colegii să doneze 3 zile salariale pentru susținerea medicilor din țară

Boris Volosatîi, directorul liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, transmite o adresare către colegii săi, profesorii instituției, de a-și dona trei zile salariale pentru fondul de susținere a medicilor din Moldova, care, spune el, „sunt în prima linie în cadrul acestui război civil invizibil”.

„Stimați profesori,
În contextul situației excepționale și ținând cont de momentele de dificultate în care s-a pomenit societatea noastră, vin cu un apel către dumneavoastră.Se duce un război invizibil și încă necunoscut, iar în prima linie s-au pomenit nu armata, ci medicii. Ținând cont de faptul că un procent considerabil de medici sunt și părinții liceului nostru și fiind în Postul Mare, se propune să donăm fondului de susținere a medicilor, implicați în lupta cu COVID-19, o sumă egală cu trei zile salariale. Sunt ferm convins că acum e nevoie să-i susținem și să-i apărăm în primul rând pe medicii noștri ca să ne asiguram și nouă un ajutor mai târziu. Fiecare angajat care dorește să ajute sistemul nostru medical scrie cererea de donație și o trimite pe poșta electronică a liceului.

P.S. Donația este absolut benevolă. Contabilul-șef va face calculele necesare. Juristul va aranja partea legală a donației”, se specifică în adresarea domnului Boris Volosatîi, potrivit diez.md

Reamintim și alte campanii de strângeri de fonduri la care puteți să contribuiți, în contextul crizei generate de COVID-19 în Moldova:

(R) donații pe caritate.md – pentru susținerea medicilor implicați în lupta cu pandemia de COVID-19;

(R) donații pe GoFoundMe – pentru susținerea medicilor implicați în lupta cu pandemia de COVID-19;

(R) The Moldova Proiect și Kaufland – campanie de ajutorare a familiilor vulnerabile în contextul crizei provocate de COVID-19.

Articole asemănătoare

ULTIMA ORĂ! 264 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

Svetlana Gabură

VIDEO: Mesaje transmise de către medicii care luptă în prima linie împotriva COVID-19 persoanelor care nu cred în coronavirus

Redacția Regional

Au fost lovite de o mașină chiar la o trecere de pietoni din Capitală. O mamă și fiica ei se află în spital!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....