fbpx
Hâncești

Copiii de la A.O. „Concordia. Proiecte Sociale” din satul Negrea, raionul Hîncești au confecționat azi mărțișoare. I-a vizitat din nou meșterița handmade Valentina Șelaru!

Mare forfotă azi la Centrul Social A O „Concordia. Proiecte Sociale” din satul Negrea, raionul Hîncești. Copiii de aici au fost vizitați de meșterița handmade Valentina Șelaru, alături de care au confecționat mărțișoare pentru cei dragi. Astfel, la finalul masterclass-ului, fetițele de aici s-au ales cu câte un mărțișor confecționat pentru ele și altul – pentru mămici.

Pentru că mâine e 1 martie, zi în care oferim mărțișoare, am hotărât să vin din nou în vizită la acești copii, pentru a le oferi un masterclass de meșterire a mărțișoarelor. I-am regăsit la fel de dornici de a descoperi noi tehnici în handmade. Fetițele au învățat să croșeteze mărțișoare-rochițe, iar la final mi-au spus că niciodată nu au crezut că vor face așa ceva. Așa au înțeles că au talent, care trebuie descoperit. Iar ca răsplată, mâine vor fi premiate”, a declarat Valentina pentru Regional.md.

Ion Croitoru,  directorul Centrului Social Negrea A O „Concordia. Proiecte Sociale” a spus că, deși în cadrul Centrului se organizează des astfel de activități, Valentina de fiecare dată reușește să-i învețe pe copii lucruri interesante și utile. „Împreună cu cei mici, am făcut o tradiție  ca de 1 martie să agățăm mărțișoare pe ramurile unui copac. Mă bucurcă mărțișoarele din acest an vor fi mai stilate”, a mai menționat directorul.

Mai mult chiar, Ion Croitoru a spus că va veni cu o propunere către meșteriță:Cred că Valentina Șelaru trebuie să facă parte din colectivul Centrului, căci copiii au îndrăgit-o încât se despart de ea de fiecare dată cu tristețe”.

 
 Centrul Social Negrea A O „Concordia. Proiecte Sociale” activează în satul Negrea, raionul Hîncești, din luna Noiembrie 2008. Zilnic, aici se alimentează gratuit la prânz   45 de persoane, printre care și 10 copii din familiile social-vulnerabile din localitate. Menționăm că aici copiii își petrec și timpul liber, perioadă în care beneficiază nu doar de mâncare caldă, dar și de consiliere psihologică, ajutor material și diverse activități utile și interesante.

 

Anna Casian-Musteaţă

 

Salvează

Articole asemănătoare

O doctoriță din Hâncești a decedat de COVID-19. Mesajul de condoleanțe, transmis de ANSP

Accident grav la Hâncești. O minoră a ajuns la spital, după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni

Redacția Regional

Hâncești: Un taximetrist a fost reținut pentru că ar fi violat o pasageră de 17 ani

Redacția Regional
Se încarcă....