Conducerea de până în anul 2018 a Aeroportului Mărculești, investigată penal

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) exercită, cu suportul SIS, urmărirea penală într-o cauză privind delapidările comise la Aeroportul Internațional Mărculești de către conducerea de până în anul 2018 a întreprinderii.  
La acest capăt de acuzare se adaugă cele de evaziune fiscală și spălare a banilor. Potrivit estimărilor oamenilor legii, prejudiciul depășește 10 milioane lei.

În cadrul documentării a devenit cunoscut faptul că cele investigate au avut loc în perioada 2012-2018 și sunt corelate cu faptul că din companiile care prestau servicii pentru Aeroport, un număr important erau afiliate unui factor de decizie al acestei întreprinderi din perioada infracțională investigată. Iar pentru ca ilegalitățile să nu le fie deconspirate, un alt membru al conducerii acesteia a sustras din birourile angajaților acte importante, care nu au putut fi arhivate ulterior.

In dimineața lui 1 aprilie curent, au demarat percheziții pe mai multe adrese din Chișinău și Bălți, la foști factori de decizie ai întreprinderii, în scopul acumulării probelor pentru avansarea investigațiilor.

Menționăm, pe parcursul urmăririi penale, figuranții pe dosar, inclusiv persoanele învinuite se prevalează de prezumția nevinovăției.

Autoritatea de investigație va reveni cu alte date, odată cu avansarea lucrărilor pe dosar.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Trei tineri, reținuți fiind suspectați de furt dintr-o casă din satul Lăpușna, Hâncești

Next Post

Republica Moldova și Republica Lituania vor coopera împreună în lupta împotriva criminalității

Related Posts
Total
3
Share