COD ROȘU de inundații în România. Oamenii și mașinile sunt luate de viituri

Anna Casian-Musteață

Este din nou cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Va urma, de la ora 10, un cod galben. Plouă de tot mai multe  zile la rând, iar inundațiile afectează toată țara. Sunt trenuri blocate, case inundate, străzi acoperite de apă. O femeie a fost luată de viitură în Vaslui și a fost găsită moartă, scrie Digi24.

Începând de luni seară și până miercuri la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de cod roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistrița și Prut, fiind vizate județele din jumătatea de nord a țării: Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

Cinci trenuri sunt blocate în județul Alba, iar pentru călători CFR asigură transbordarea cu mașini între Teiuș-Aiud și Aiud, din cauza nivelului crescut al apei care a acoperit liniile de cale ferată și cinci macazuri. Zona este însă sub avertizare cod roșu de inundații.

Mai multe drumuri naţionale din judeţe din Transilvania şi Moldova sunt blocate, marţi, din cauza inundaţiilor, potrivit Centrului Infotrafic.

În județul Botoșani traficul a fost întrerupt, din cauza vremii nefavorabile, pe DN29A (loc. Rediu). La ora transmiterii știrii, însă, circulația s-a reluat în condiții normale.

Sursa – Digi24

Previous Post

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până la 15 iulie. Ce restricții rămân în vigoare

Next Post

SITUAȚIA ÎN ȚARĂ DUPA PLOI: Gospodării și grădini întregi înnămolite și drumuri locale blocate

Related Posts
Total
32
Share