CEC a validat rezultatele turului II al alegerilor prezidențiale în care Maia Sandu a fost aleasă șef al statului

CEC a recunoscut în ședința de astăzi, 20 noiembrie, alegerea Maiei Sandu pentru funcția de președintă a Republicii Moldova. Hotărârea CEC va fi remisă Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova, scrie tv8.md.

„Confrom datelor procesate în urma organizării și desfășurării turului doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie, 2020 și în temeiul articolelor Codului Electoral, CEC aprobă precesul verbal privind totalizarea rezultatelor turului doi al președintelui Republicii Moldova conform anexei. Se declară aleas concurentul electoral Maia Sandu, din partea Partidului Politic Acțiunea și Solidaritate, care a obținut cel mai mare număr de voturi în al doilea tur de scrutin. Prezenta Hotărâre se remite Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova. Prezenta Hotărâre intră în vigoare de la data publicării pe pagina web oficiale a CEC și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi constestată în decurs de trei zile calendaristice de la data adoptării”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul ședinței.

Amintim că, pe 15 noiembrie în Republica Molodva a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.

Previous Post

METEO: Azi vor cădea primii fulgi în Moldova

Next Post

Noi restricții în Capitală. Purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise devine obligatorie

Related Posts
Total
10
Share