Orhei Social

Casa-muzeu „Alexandru Donici” va fi transmisă în administrarea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării

Casa-muzeu „Alexandru Donici” va fi transmisă în administrarea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) și va deveni o filială a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

Muzeul deține un potențial expozițional de importanță locală și națională, iar decizia a fost luată în scopul valorificării patrimoniului cultural și științific, dar și restaurării muzeului. Funcționarea acestuia va fi asigurată de MECC, care va suporta inclusiv și cheltuielile de personal. Pentru anul 2019 din bugetul de stat  au fost alocați circa 300 de mii de lei pentru salarizarea personalului muzeului.

Casa-muzeu „Alexandru Donici” își are sediul în conacul care a aparţinut familiei fabulistului Alecu Donici. Muzeul deţine un fond alcătuit din lucrări de artă plastică, pictură, grafică, desen, artă decorativă, facsimiluri ale unor documente relevante despre viaţa şi activitatea familiei Donici, piese cu caracter etnografic, precum şi obiecte de mobilier. Anual, muzeul este vizitat de circa 18 mii de vizitatori.

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! CNAS a transferat banii pentru toate indemnizaţiile adresate familiilor cu copii

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! beneficiarii de ajutor de şomaj își pot ridica banii până la sfârşitul acestei luni

Anna Casian-Musteață

Cum au evoluat prețurile la produsele de consum în luna iunie

Svetlana Gabură
Se încarcă....