Care va fi costul poliței de asigurare medicală în 2022

Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, atât în formă de contribuție procentuală de 9%, cât și în formă de sumă fixă de 4.056 de lei, va fi păstrată și în 2022.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul viitor, transmite Știri.md.

Potrivit proiectului, fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală în anul 2022 vor însuma venituri  și cheltuieli de circa 12,3 miliarde de lei. 

Față de anul curent, veniturile vor crește cu 10,3%, iar cheltuielile – cu 8,3%.

Primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense vor constitui 5,9 miliarde de lei, în creștere cu 919,4 milioane de lei față de cele aprobate în 2021.

Totodată, pentru transferurile din bugetul de stat în FAOAM pentru asigurarea categoriilor de persoane neangajate sunt prevăzute 5,9 miliarde de lei, cu o majorare de 227,7 milioane de lei comparativ cu nivelul aprobat pentru anul 2021.

La estimarea cheltuielilor FAOAM pentru anul 2022 s-a ținut cont de legislația în vigoare și prioritățile în acordarea serviciilor medicale, necesare populației și raportate la capacitățile sistemului de sănătate.

Sursa – Știri.md

Previous Post

Un sculptor român de talie mondială, expune în premieră la Chișinău 27 de lucrări

Next Post

Veste bună! Cinci raioane din țară se află sub Cod Verde

Related Posts
Total
30
Share