Bulevardul Mircea cel Bătrân din Chișinău va fi extins

Anna Casian-Musteață

Direcția generală transport public și căi de comunicație planifică elaborarea proiectului de execuție pentru extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân, până la strada Bucovina, sectorul Ciocana.

De asemenea, proiectul prevede prelungirea construcției liniei de troleibuze, pe tronsonul cuprins între str. Profesor Ion Dumeniuk și str. Bucovina.

Totodată pentru dezvoltarea zonei, la etapa elaborării proiectului de execuție, va fi prevăzut spațiul tehnic subteran, pentru  pozarea liniilor magistrale de comunicații și utilități, astfel vor fi minimalizate intervențiile ulterioare.

Pentru elaborarea proiectului de execuție, subdiviziunile municipale de profil vor planifica surse financiare pentru anul 2021.

De menționat că pe parcursul anului 2020, municipalitatea a desfășurat lucrări de modernizare a aleii pietonale din bd. Mircea cel Bătrân, pe o lungime de 2,5 km. Aceasta prevede reabilitarea aleii pietonale, amenajarea pistei pentru bicicliști, instalarea iluminatului nocturn decorativ, a mobilierului urban și renovarea spațiilor verzi cu instalarea sistemului automatizat de irigare.

Previous Post

IMPORTANT! Cum sunt impozitate coletele în țările lumii

Next Post

2 bărbați specializați în furturi de accesorii de la automobile de lux au fost reținuți de Poliția Capitalei

Related Posts
Total
4
Share