fbpx
Actual

BINE DE ȘTIUT! Vacanța de toamnă a elevilor SE VA PRELUNGI cu o zi

Vacanța de toamnă a elevilor, care urma să se încheie pe 1 noiembrie, va fi prelungită cu o zi. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov la un post privat de televiziune, scrie Sputnik.

Elevii vor avea liber pe 2 noiembrie, în ziua de după alegerile prezidențiale, pentru că în instituțiile de învățământ se va face dezinfecție după scrutin. Și asta pentru că în multe dintre acestea vor fi amenajate secții de votare, așa că va exista pericol de infectare cu COVID-19. 

„În cazul în care vor fi alegeri în școli, poziția noastră este următoarea: în ziua de sâmbătă și duminică, când vor avea loc alegerile, ele vor activa, iar luni, când trebuie să fie reluat după vacanță procesul de studii, noi vom prelungi vacanța. Astfel vom avea posibilitatea să dezinfectăm aceste spații. Aceasta a fost o poziție care a fost acceptată inclusiv de către colegii de la CEC și de prim-ministru”, a declarat ministrul Igor Șarov în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4. 

Același lucru se va întâmpla dacă va fi organizat al doilea tur de scrutin – a doua zi după alegeri vor fi dezinfectate școlile în care au fost amenajate secții de votare. 

Amintim că anterior s-a anunțat că vacanța de toamnă a elevilor va avea loc în perioada 24 octombrie – 1 noiembrie inclusiv. În urma deciziei autorităților, ea va fi prelungită cu o zi, până pe 2 noiembrie. 

SURSA – Sputnik

Articole asemănătoare

Părinții și autoritățile municipale, nemulțumite de colectarea banilor în instituțiile de învățământ

Anna Casian-Musteață

Spitalele din Chișinău implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19 au primit o nouă donație de aparataje medicale

Anna Casian-Musteață

Tentativă de contrabandă cu țigări! Un moldovean a fost reținut la aeroport

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....