Social

Bărbatul care a mușcat de deget un polițist urmează să stea 4 ani după gratii

Bărbatul care a mușcat de deget un polițist urmează să stea 4 ani după gratii

Bărbatul din Hânceşti care a muşcat, în luna martie curent, un poliţist de deget a fost condamnat la 4 ani şi 2 luni de închisoare, cu executare. 

Procuratura raionului Hîncești a demonstrat vina inculpatului pe trei capete de acuzare și anume violență asupra unei persoane cu funcție de răspundere, huliganism și pentru refuzul de a trece testul alcoolscopic. Toate astea în condițiile în care nici măcar nu deținea un permis de conducere. 

Incidentul a avut loc pe 16 martie curent, pe traseul R-3, la intrarea în satul Bozieni, când ofiţerii de patrulare au oprit un automobil de model „Vaz”, care se deplasa neadecvat pe carosabil. La volanul maşinii se afla inculpatul, în vârstă de 25 de ani, vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actul de identitate, conducătorul auto a refuzat. Totodată, el nu s-a supus cerinţelor poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool. În replică, conducătorul auto a manifestat un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei, muşcându-l pe unul dintre aceştia de deget.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, acesta i-a cauzat vătămări corporale uşoare. De asemenea, la cerinţele legitime ale poliţiei, şoferul a refuzat şi s-a împotrivit categoric de a fi supus testului alcoolscopic, fiind reţinut, iar ulterior arestat, până la pronunţarea sentinţei aflându-se în custodia statului.

Inculpatul a comis aceste abateri în timpul termenului de probă, fiind condamnat, acum un an, la 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru vătămarea intenţionată medie a integrităţii sau sănătăţii unei persoane.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! CNAS a transferat banii pentru toate indemnizaţiile adresate familiilor cu copii

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! beneficiarii de ajutor de şomaj își pot ridica banii până la sfârşitul acestei luni

Anna Casian-Musteață

Cum au evoluat prețurile la produsele de consum în luna iunie

Svetlana Gabură
Se încarcă....