Azi este marcată Ziua Europeană pentru protecția copiilor împotriva exploatării sexuale

Consiliul Europei sărbătorește anual la 18 noiembrie Ziua Europeană privind Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și a Abuzului Sexual.

Această zi are drept scop:

  • sporirea gradului de conștientizare privind exploatarea sexuală și abuzul sexual asupra copiilor,
  • necesitatea de a preveni astfel de acțiuni;
  • facilitarea discuțiilor deschise pe subiectul protecției copiilor împotriva exploatării sexuale și abuzului sexual și susținerea prevenirii și eliminării stigmatizării victimelor;
  • promovarea implementării Convenției Lanzarote – un instrument unic care are caracter juridic, prin care statele sunt obligate să incrimineze toate formele de abuz sexual asupra copiilor.

Convenția Lanzarote este un instrument unic cu caracter juridic obligatoriu care obligă statele europene să incrimineze toate formele de abuz sexual asupra copiilor și precizează modalitățile de combatere a acestuia.

Din anul 2011, odată cu ratificarea Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale, Republica Moldova a întreprins mai multe măsuri necesare informării părinților, educatorilor, medicilor și altor factori de decizie despre abuzul sexual asupra copilului, consecințele și modalitățile de prevenire ale acestuia, una din care este educarea corectă a copiilor prin discuții deschise și apropierea de aceștia.

Previous Post

Maia Sandu, felicitată de Patriarhul Kiril

Next Post

Premierul Chicu: Anul acesta nu vom avea Târg de Crăciun și nici brad în centrul Chișinăului!

Related Posts
Total
1
Share