Actual

Aveau sediul în Republica Moldova, dar vindeau drogurile în Rusia și Ucraina. Făptașii au fost prinși!

Aveau sediul în Republica Moldova, dar vindeau drogurile în Rusia și Ucraina. Făptașii au fost prinși!

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS) a deconspirat un grup criminal bine organizat, specializat în comercializarea drogurilor, în perioada 2018-2019, pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei și Rusiei, cu „centrul” activității grupului în Republica Moldova. Dosarul a fost trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond.


Procurorii au ridicat droguri în cantitate de peste jumătate de kilogram

Pentru realizarea acestui scop, grupul avea la dispoziție laboratoare impovizate, calculatoare, curieri și alte facilități. Astfel, acesta activa în baza unei ierarhii și sistem de divizare a rolurilor, folosirea aplicațiilor electronice de comunicare secretizată. Coordonatorul grupului primea banii prin terminale de plată electronică disponibile public și ascundea drogurile, de asemenea, în locuri publice, după care le comunica clienților electronic locația acestora. Per total, procurorii au perchiziționat peste 10 locații în care au ridicat droguri în cantitate totală de aproape 700 grame. Potrivit legii, în cazul unor droguri, chiar și 0,00002 g se consideră cantitate mare, care rezultă într-o pedeapsă mai mare atunci când este comercializat sau deținut ilegal.


„Primit la lucru” în baza anunțurilor de pe internet
Potrivit declarațiilor coordonatorului grupului, acesta era în căutare de lucru și a contactat autorul unui anunț publicat pe internet, care l-a acceptat pentru comiterea acestor infracțiuni, inițial într-un rol de începător. Ulterior, în urma reținerilor salariale, acesta și-a deschis magazin personal, în complicitate cu un coleg de la locul de muncă precedent. Acesta și-a recunoscut vina și a colaborat cu procurorii, precum și alți câțiva membri ai grupului.

Membrii grupului au fost plasați în arest preventiv și riscă o pedeapsă de până la 15 ani
Datorită eforturilor procurorilor PCCOCS, urmărirea penală a fost finalizată, iar dosarul a fost trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond. La moment, membrii grupului criminal organizat care au fost plasați în arest preventiv și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

Articole asemănătoare

Mărturiile unui preot din Moldova, vindecat de COVID: „Plămânii mei arătau ca o sticlă albă”

Anna Casian-Musteață

Timp de o lună, 63 de plantații de cânepă și 22 de plantații de mac au fost depistate de polițiști

Anna Casian-Musteață

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore: 4 714 persoane au intrat în țară

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....