Actual

Au furat un automobil și s-au plimbat cu el, iar acum riscă 3 ani de închisoare

O plimbare cu automobilul i-a costat trei ani de închisoare. Este vorba despre doi minori de 17 ani, locuitori ai capitalei, care au răpit un automobil, fiind reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Polițiștii au fost alertați de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a comunicat că i-a fost răpit automobilul de model ”Volkswagen Transporter ”, ce era parcat pe str. Al. Mateevici. La locul faptei s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de forțele de ordine, automobilul a fost depistat abandonat. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere, astfel fiind stabilit traseul de deplasare a indivizilor care au răpit automobilul. Ulterior suspecții au fost identificați, aceștia fiind escortați la inspectoratul de poliție, pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au răpit automobilul pentru a se plimba. Totodată este de menționat că tinerii de nenumărate ori au fost cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru   ,,Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Articole asemănătoare

Un medic de familie din raionul Ungheni a decedat din cauza COVID-19

Anna Casian-Musteață

Intervenție terestră transfrontalieră SMURD: Un bărbat a fost transferat de la Iași, la Spitalul de Neurologie din Chișinău

Anna Casian-Musteață

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore: 4 825 de persoane au intrat în țară

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....