Au furat dintr-un oficiu poștal din Orhei! CE RISCĂ făptașii

Anna Casian-Musteață

Doi bărbați cu vârstele de 21 și 25 de ani, locuitori ai raioanelor Orhei și Ocnița, au fost reținuți, fiind suspectați că ar fi săvârșit un furt din oficiul poștal din Orhei.

Polițiștii au fost alertați de către directorul CP Orhei care a comunicat că, venind la serviciu, în dimineața zilei de 22 octombrie, a depistat gratiile și geamul din față deteriorat, observând totodată urme de pătrundere în interior.

La fața locului, polițiștii au stabilit că persoane necunoscute, prin deteriorarea gratiilor și sticlei de la geam, au pătruns în oficiul poștal de unde au sustras, din safeu, bani în sumă de 7 243 lei și bilete Loto, în valoare de 2 100 de lei, prejudiciul material cauzat fiind de 9 343 de lei.

Menționăm că, edificiul nu avea supraveghere video și pază fizică.

Ca urmare a acțiunilor prompte întreprinse de polițiștii și procurorii din Orhei, suspecții au fost reținuți chiar în aceeași zi pentru 72 de ore.

La demersul procurorilor, unul dintre bărbați a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar cel de-al doilea este cercetat în stare de libertare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amendă în mărime de la 15 000 la 100 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 7 ani.

În continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii și stabilirii altor figuranţi, precum şi apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni.

Previous Post

Trei bărbați din Strășeni, reținuți pentru mărturii mincinoase

Next Post

Minor din Sîngerei, reținut pentru că a furat un automobil

Related Posts
Total
2
Share