#Coronavirus Actual

Atenție! Paștele Blajinilor a fost anulat. Sâmbătă, duminică și luni cimitirele din Capitală vor rămâne închise

În urma ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, a fost luată decizia de a fi anulat Paștele Blajinilor, prin urmare, în zilele de sâmbătă, duminică și luni cimitirele pe tot municipiul Chișinău vor rămâne închise. Hotărârea vine în contextul creșterii tot mai rapide a numărului de persoane infectate cu COVID-19.

„Sîmbătă, duminică și luni cimitrile pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămîne închise. Este decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală, care s-a întrunit astăzi în ședință.

Așa cum am declarat, această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creștere. Doar în Cimitirul sf. Lazăr din Chișinău sînt 280.000 de morminte.

Dacă cel puțin cîte o persoană vine la fiecare mormînt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, repet, în condițiile în care, actualmente, cazurile de îmbolnăvire sînt în creștere.

Plus, dacă cei prezenți își vor împărți pomeni, așa cum este la noi la ortodocși, riscul este extrem de mare.

Asta în contextul în care, la ziua de astăzi, chiar dacă medicii sînt echipați, iar instituțiile medicale dotate, în cele 5 spitale strategice municipale sînt disponibile 191 de paturi.

Dragi cetățeni:

Suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel.

Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată, la care nu putem să rămînem indiferenți, deoarece ne pasă.

Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor, obișnuim să ne întîlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă.

Este o decizie asumată și niciodată nu este tîrziu cînd la mijloc este prețul vieții oamenilor.
Rămînem acasă și este cea mai bună decizie pe care o putem lua”, a anunțat Ion Ceban.

Articole asemănătoare

Alte 142 cazuri de infectare cu COVID-19, confirmate în ultimele 24 ore

Svetlana Gabură

Situația la frontieră în ultimele 24 de ore. 8750 persoane au traversat granița

Redacția Regional

În această după-amiază au fost înregistrate alte 4 decese provocate de COVID-19

Svetlana Gabură
Se încarcă....