Social

Atenție, părinți! Copiii care vor lipsi mai mult de trei zile de la școală sau grădiniță, nu vor mai avea nevoie de certificat medical

Copiii care vor absenta cel puțin 3 zile de la școală sau de la grădiniță nu vor mai trebui să prezinte certificate de contact de la medicul de familie, privind starea de sănătate. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. O circulară în acest sens a fost publicată de către secretarul de stat al Ministerului Educației, Natalia Grîu, pe 7 septembrie, notează newsmaker.md.

Astfel, în loc de certificate de contact de la medicul de familie, părinții minorilor vor prezenta o declarație pe propria răspundere în care va indica că copilul nu a suferit de COVID-19 și nu a intrat în contact cu o persoană infectată. Doar dacă copilul a suferit de o infecție respiratorie, inclusiv Covid-19, este necesar certificatul și consultația la medicul de familie.

Totodată, admiterea copiilor nevaccinați în colectivități este interzisă. În cazul minorilor care nu sunt vaccinați din cauza unor contraindicații medicale, decizia privind admiterea în instituția educațională se va lua în urma evaluării riscurilor de către medicul de familie, se mai arată în document.

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! Suportul financiar unic de 900 de lei pentru pensionari va fi achitat în luna octombrie

Anna Casian-Musteață

Ora de iarnă 2020: Iată când se dă ceasul înapoi anul acesta în Republica Moldova

DOLIU! Academicianul Gheorghe Mișcoi, s-a stins din viață

Se încarcă....