ATENȚIE! Mai multe jucării moi periculoase au fost găsite în magazinele de la noi

Anna Casian-Musteață

Centrul Național pentru Protecția Consumatorului a depistat în piețele și magazinele de la noi mai multe jucării periculoase pentru copii. Astfel, aceste jucării moi au fost interzise spre comercializare deoarece:

  • Părțile mici (ochii, pulpa cu fermoar, cleiul, firele gâtului, butonul aripii stâng) se pot desprinde cu ușurință de jucărie. Un copil mic poate să le introducă în gură și să blocheze căile respiratorii.
  • Materialul de umplutură fibros este ușor accesibil din cauza slăbiciunii anumitor cusături. Un copil mic poate introduce materialul de umplutură în gură și se poate îneca.
  • Compartimentul bateriilor poate fi deschis cu ușurință fără ajutorul unui instrument, lăsând bateriile tip pastilă accesibile. Un copil poate introduce bateriile în gură, ceea ce ar putea provoca leziuni tractului gastrointestinal al copilului în caz de înghițire.

Aceste produse nu respectă cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și standardele europene relevante.

Centrul Național pentru Protecția Consumatorului atenționează părinții să nu cumpere astfel de jucării, pentru a nu pune în pericol viața copiilor.

Previous Post

S-au născut în drum spre maternitate! Șase copii au apărut pe lume în ambulanță

Next Post

Au fost anunțate nominalizările pentru Premiile Grammy 2021

Related Posts
Total
12
Share