Atenție la escroci! Un bărbat a rămas fără pensia ce o depozita pe cardul său bancar

      La 27 aprilie 2021, Polițiștii din Hîncesti au fost sesizați despre faptul că un bărbat, a rămas fără pensie, ce o depozita pe un cont bancar, timp de 2 ani. La fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul.

Potrivit Ofițerului de Presă al IP Hîncești, Cristina Vicol, la 26 aprilie 2021, în jurul orelor 18:00, victima, în vârstă de 83 ani, din municipiul Hîncesti a fost telefonată de o persoană care s-a prezentat ca fiind Angajat al Securității Băncilor. Fiind întrebat la ce băncă are deschise conturi bancare, bărbatul a declarat că are deschis un cont bancar la una din băncile din RM. Ulterior prin abuz de încredere și înșelăciune, a comunicat persoanei necunoscute, numărul cardului și codul, pe card se aflau 182 mii lei, pensia pe ultimii 2 ani, la scurt timp, au avut loc 8 extrageri, fiind extrași de pe card 176 mii lei.

 În urma discuțiilor cu reprezentanții băncii, Polițiștii au constatat că de pe acel cont bancar au avut loc 8 extrageri, între orele 18:00-19:00. Suma fiind extrasă în orașul Moscova, Federația Rusă, prin intermediul companiei de transferuri bănești ,,Eldorado”. Polițiștii întreprind măsuri investigative pentru a depista făptașii.

 Polițiștii atenționează: Nu fiți victimele escrocilor! Nu divulgați nimănui informațiile Dvs personale sau detalii despre cardul bancar (numărul de card, data expirării, numărul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe spatele cardului, etc.) ca răspuns la e-mailuri, mesaje SMS (chiar dacă acestea provin din numele băncii), pe paginile de site-uri web, care nu sunt concepute pentru a efectua plăți pentru bunuri și servicii sau prin telefon. Nu uitați că pentru orice transferuri de bani, recompense, bonusuri, etc. pe cardul dvs. bancar , persoana care va face un astfel de transfer are nevoie doar de numărul cardului! Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc. vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori! – Dacă ați fost sunat de un reprezentant al unei bănci, verificați dacă chiar această persoană activează la bancă;

 Dacă ați deveni victima escrocilor anunțați de urgență poliția și banca.

Previous Post

Republica Moldova marchează ziua Drapelului de Stat

Next Post

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a ANULAT Starea de URGENȚĂ din țară

Related Posts
Total
21
Share