ATENȚIE! De mâine se schimbă regulile de purtare a măștii. Iată unde este obligatorie

În contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspândire ale acestora pe teritoriul țării, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19, iar una dintre măsurile implementate vizează purtarea măștii și în spațiile publice deschise.

Începând de mâine, 19 iulie, masca trebuie purtată nu doar în spațiile publice închise, ci și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice.

Este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.”, se arată în documentul adoptat.

Previous Post

COVID în Moldova: Câte cazuri de infectare au fost confirmate astăzi

Next Post

S-a spânzurat în propria locuință

Related Posts
Total
14
Share