Actual Social

ATENȚIE, chișinăuieni! Așa va circula transportul public de pasageri în perioada de vară!

ATENȚIE, chișinăuieni! Așa  va circula transportul public de pasageri în perioada de vară!

Începând cu data de 1 iunie a.c., au fost operate modificări în programul de activitate al transportului public de mare capacitate (troleibuze și autobuze) din municipiu, în legătură cu diminuarea numărului de călători pe perioada estivală.

Astfel, orarele de circulație ale rutelor municipale de transport vor fi ajustate în funcție de micșorarea numărului de unități, care se va desfășura în două etape.

I etapă: 01 – 16 iunie 2019, zilnic la linie vor fi emise 288 de troleibuze și 103 autobuze, numărul unităților de transport care circulă pe străzile capitalei va fi redus cu 8%.

II etapă: 17 iunie – 31 august 2019, pe rutele municipale vor circula 266 de troleibuze și 101 autobuze.

Șeful Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”, Dorin Ciornîi, a declarat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, că pe durata perioadei estivale, numărul unităților de transport de pe rute este redus în fiecare an. Măsura luată de autorități vine ca urmare a  scăderii fluxului de pasageri, pe durata concediilor angajaților și a vacanței de vară a copiilor.

Totodată, numărul de troleibuze emise zilnic la linie este cu 23 de unități mai mare, în comparație cu perioada similară a anului trecut, în contextul extinderii rețelei de acoperire și a deschiderii de rute noi.

De cealaltă parte, Vitalie Copaci, șeful Î.M. „Parcului Urban de Autobuze”, a precizat că în perioada iunie-august, întreprinderea atestă o scădere a fluxului de pasageri cu 20-25%. În aceste condiții, serviciile municipale de profil operează modificări în programul de circulație al unor rute, cu prescurtarea itinerarelor și reducerea cu 7 – 9 unități a numărului total de autobuze emise zilnic la linie.

În același timp, în perioada estivală,  numărul de autobuze de pe ruta nr. 31, „str. Tighina – or. Vadul lui Vodă”, în zilele de sâmbătă și duminică va fi suplimentat cu o unitate.

Noul program de activitate al rutelor de troleibuz și autobuz va fi afișat în stațiile de așteptare, precum și în unitățile de transport public, începând cu data de 16 iunie a.c.  

Articole asemănătoare

VIDEO: Ploaia de noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe localități din centrul țării

Redacția Regional

Situația la frontieră în ultimele 24 de ore. 8750 persoane au traversat granița

Redacția Regional

IMPORTANT! În ce țări pot deja călători moldovenii și în care mai sunt restricții

Redacția Regional
Se încarcă....