Astăzi, întreaga lume marchează Ziua Fericirii

Ziua internaţională a fericirii (International Day of Happiness) este celebrată la 20 martie, fiind proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012.

În 2020, tema Zilei internaţionale a fericirii este reluată de anul trecut: “Mai fericiţi împreună” (“Happier Together”). Organizatorii au dorit, astfel, să sublinieze importanţa pe care grija faţă de bunăstarea semenilor şi a comunităţilor o are pentru propria noastră stare de bine. “Toată lumea vrea să fie fericită – iar viaţa este mai fericită când suntem împreună. Aşa că haideţi să celebrăm umanitatea noastră comună”, confirmă pagina oficială a evenimentului, www.dayofhappiness.net.

Cei mai fericiţi s-au dovedit a fi finlandezii, urmaţi de vecinii nordici din Danemarca, Norvegia şi Islanda. În topul zece al celor mai fericite ţări din lume au mai intrat Olanda, Elveţia, Suedia, Noua Zeelandă, Canada şi Austria. România s-a situat pe poziţia 48.

”Modul în care comunităţile interacţionează între ele, fie în şcoli, la locurile de muncă, în cartiere sau în media de socializare, are efecte profunde asupra fericirii la nivel mondial”, a declarat John Helliwell, profesor la University of British Columbia, coautor al raportului.

Previous Post

VIDEO: Băieții de la NOISEBASS au lansat o nouă piesă „Done Playing”

Next Post

Ministerul Sănătății a lansat o platformă ce monitorizează în timp real cazurile de COVID-19 în Moldova

Related Posts
Total
45
Share