Cahul

Astăzi a fost inaugurată Unitatea de Salvatori şi Pompieri din oraşul Cahul

Astăzi a fost inaugurată Unitatea de Salvatori şi Pompieri din oraşul Cahul

Unitatea de salvatori şi pompieri din oraşul Cahul a fost renovată, iar acum serviciul de intervenţii urgente are la dispoziţie condiţii mai bune de muncă.

Vadim Cârjau este salvator de 16 ani. A intervenit în sute de situaţii de urgenţă şi spune că în lupta contra cronometru împotriva flăcărilor sau atunci când de rapiditatea cu care acţionează depind vieţi omeneşti, contează atât pregătirea dar şi echipamentul pe care îl are la dispoziţie.

„O autospecială multi funcţională pentru intervenţii la descarcerări şi la stingerea incendiilor, şi are un compartiment pentru a acorda primul ajutor medical în caz de urgenţă. Este foarte bine dotată, faţă de ceea ce am avut în ultimii ani”, a declarat şeful de gardă al echipei de salvare IGSU, Cahul, Vadim Cârjau.

„În afară de echipament şi unităţi de transport, salvatorii şi pompierii din oraşul Cahul au la dispoziţie condiţii mai bune de muncă. Noua remiză a fost reconstruită din temelii şi adaptată necesităţilor specialiştilor”, a spus şeful IGSU din Cahul, Ion Caraja.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenţi ministrul de interne Alexandru Jizdan şi ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

„Salvatorii şi pompierii ce activează aici vor putea să reacţioneze mai eficace la situaţiile de criză, naturale sau de urgenţă prin urmare îndeplinindu-şi misiunea de a salva vieţi şi bunuri materiale pentru populaţia din Cahul şi din împrejurimi. O unitate de salvatori şi pompieri dotată este de o importanţă vitală”, a spus ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Holgan.

„Această remiză a fost construită în mare parte din banii poporului american, cu contribuţia consiliului raional, cu contribuţia Guvernului Republicii Moldova, un lucru este cert, nu este ultima remiză pentru că în faţă sunt în faza finală remiza de la Taraclia, de la Căuşeni”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Potrivit estimărilor efectuate, pentru reconstrucţia unităţii au fost utilizaţi şapte milioane 650 mii de lei, dintre care 320 mii de dolari SUA din cadrul Guvernului SUA, 980 mii de lei, bani oferiţi de Guvernul Republicii Moldova şi 600 mii de lei din bugetul consiliului raionului Cahul.

În ultimii 10 ani au fost renovate din temelii unităţile de salvatori şi pompieri din raioanele Bălţi, Căuşeni, Edineţ, Soroca şi Cimişlia. Anul trecut au fost date în exploatare unităţile model din Rezina şi Leuşeni, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Articole asemănătoare

Reguli stricte impuse în raionul Cahul: Transportul public este sistat, piețele se închid, iar Paștele Blajinilor – anulat

Svetlana Gabură

Un procuror din Cahul este cercetat penal pentru că a reținut ilegal un nevinovat

Anna Casian-Musteață

Tineri din Cahul, reținuți de Poliție. FURAU, VIOLAU și VINDEAU droguri!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....