fbpx
Social

Arborii şi crengile strânse de pe străzile Capitalei vor fi donate unor agenţi economici

Miile de arbori şi crengi strânse de pe străzile Capitalei vor fi donate unor agenţi economici, care le vor mărunți şi face peleţi. Condiția este însă ca jumătate din ei să fie folosiţi la încălzirea grădiniţelor din Capitală. Anunţul a fost făcut de şeful de la Spaţii Verzi, la şedinţa de astăzi a Primăriei.

Astăzi, poliţiştii, militarii şi voluntarii au strâns ultimele deşeuri vegetale de pe străzile şi curţile din oraş.

Peste 750 de angajaţi ai structurilor de forţă au participat la lucrările de salubrizare a capitalei, care s-au desfăşurat a şasea zile consecutive.

„Ne străduim să facem curat în curţile blocurilor locative pentru societatea civilă, ca să fie aranjat, amenajat, ca totul să fie frumos aşa cum a fost până la calamităţile comise”, a declarat şeful Sectorului de Poliţie nr. 2 Ciocana, Petru Vasiliev.

Locuitorii Capitalei sunt mulţumiţi de rezultatul lucrărilor.

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, de acum încolo, vor activa angajaţii de la Spaţii Verzi şi cei de la Lumteh.

„De mâine nu mai este cazul să intervină nimeni la nimeni, să-i stabilească Spaţiilor Verzi altcineva unde să meargă, la fel şi Lumtehului sau altor servicii. Şeful de întreprindere este acela care stabileşte ordinea priorităţilor”, a declarat primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Responsabilii de la Primărie au mai decis ca muncitorii de la Spaţii Verzi să primească salarii duble pentru munca depusă la lichidarea consecințelor ninsorilor din aprilie. În prezent, ei ridică o leafă de aproximativ 3.500 de lei.

„Primele opt ore se plăteşte ordinar, a doua parte. Trei, patru ore se plăteşte 1,5 şi următoarele ore se plătesc îndoit, sâmbăta şi duminica se plăteşte îndoit conform legislaţiei în vigoare. Cred că leafa pe acestea 10 zile o să fie dublă”.

Valoarea pagubelor provocate Capitalei de ninsorile din aprilie se cifrează la aproximativ 70 de milioane de lei.

 

Articole asemănătoare

Azi începe Postul Crăciunului pe stil vechi

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! Cum sunt impozitate coletele în țările lumii

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore: 12 666 persoane au traversat hotarul țării

Redacția Regional
Se încarcă....