Chișinău

Aproape 300 de plante de marijuana au fost descoperite la Vadul lui Vodă

Aproape 300 de plante de marijuana au fost descoperite la Vadul lui Vodă

În cadrul operaţiunii speciale “MAC 2019”, polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Ciocana din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au depistat în ograda de pe str. Munteniei din or. Vadul lui Vodă, 292 plante de “Marijuană”, care erau cultivate chear de proprietarul locuinței în vârstă de 33 de ani, anterior s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni analogice.

Totodată în cadrul cercetărilor forțele de ordine au mai depistat și ridicat masă vegetală de culoare verde cu miros specific, un aparat confecționat artizanal.Respectiv plantele au fost zmulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente bărbatul este cercetat pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora. Îndependenţă de rezultatele expertizelor acesta urmează să fie atras la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2019,, inițiată de Inspectoratul General al Poliției, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Se incarca....