Aproape 2 mii de militari au asigurat ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă

Circa 1700 militari au fost implicați în misiuni de asigurare a ordinii publice la Târgul de Crăciun din municipiul Chișinău. Despre asta a anunțat comandantul adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Dumitru Scurtu. Astfel, militarii au constituit 535 de dispozitive de patrule independente, 105 – patrule mixte. Alte 200 au asigurat ordinea publică la Târgul de Crăciun din municipiul Chișinău, iar alte 54 la trecerile de pietoni din Capitală.

La fel, au fost formate 38 echipe mixte auto în comun cu cei de la INSP și BPDS „Fulger”, precum și alte misiuni specifice forțelor de ordine publică – 440.

Ca urmare a activităților desfășurate în perioada 25 decembrie – 8 ianuarie, în zona de responsabilitate nu au fost atestate incidente majore și încălcări ale ordinii publice. Carabinierii aflați în misiune au acordat ajutor cetățenilor aflați în dificultate sau în situații de risc.

Astfel, au fost identificați 2 minori pierduți, care au fost reîntorși familiilor. În același timp, au fost identificate și multiple cazuri de acordare a ajutorului primar persoanelor aflate în situații de hipotermie.

Sursa – realitatea.md

Previous Post

CUM va fi marcată în Moldova Ziua Națională a Culturii. Ministerul Culturii a făcut public programul activităților

Next Post

METEO: COD GALBEN de vânt puternic timp de două zile

Related Posts
Total
2
Share