ANUNȚ! Săptămâna viitoare se sistează desfășurarea LECȚIILOR ONLINE

Felicia Croitoru

Pandemia de COVID-19 suspendă procesul educaţional din Moldova. Astfel, săptămâna viitoare, şi lecțiile online vor fi sistate, după ce toate instituțiile de învățământ au fost închise din 12 martie. Secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Natalia Grîu, ne-a spus că decizia a fost luată pentru că profesorii depun un efort prea mare şi că aceste zile de vacanţă forţată vor fi recuperate pe parcursului anului de învățământ. 

”Vom folosi această oportunitate pentru a ne revigora, pentru că din primele estimări pe care le avem, cadrele didactice ne informează că efortul pe care îl depun este unul foarte mare. Aceste zile vor fi recuperate și vom identifica soluții. Ca o primă variantă pe care o avem sunt inclusiv zilele în vacanța de Paște sau zilele de sâmbătă”, a afirmat secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Natalia Grîu.

De asemenea, până în data de 18 mai, a fost suspendată desfășurarea Olimpiadelor Republicane la toate disciplinele, iar testarea candidaţilor la examenele de absolvire, stabilite între 30 martie şi 10 aprilie, a fost amânată pentru o perioadă care va fi anunţată ulterior. 

Cert este că examene de evaluare pentru clasele a IV-a, a IX-a, precum şi cel de Bacalaureat, NU au fost anulate. 

”Informăm că suntem în proces de analiză a unor eventuale posibilități cum să fie organizate examenele naționale, dar copiii, elevii, cadrele didactice trebuie să fie mobilizate, să continue să exerseze și să valorifice toate sursele existente până la emiterea unor decizii”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Natalia Grîu.

Astfel ,având în vedere riscul creşterii anxietății din cauza pandemiei, Ministerul Educaţiei a aprobat o instrucțiune privind organizarea asistenței psihologice copiilor, elevilor, părinților și cadrelor didactice, şi intenţionează să lanseze o linie verde pentru consiliere psihologică în această perioadă.

Prin intermediul psihologilor școlari din instituțiile de învățământ va fi asigurat procesul psiho-educațional, suport, ajutor, comunicare și identificarea cazurilor potențiale de risc. Stabilirea unei linii verzi, la care adolescentul, părintele, cadrul didactic poate suna și poate obține consiliere psihologică”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Natalia Grîu.

Instituţiile de învăţământ vor rămâne închise până în 15 mai, când expiră starea de urgenţă.

Previous Post

Alcoolul metilic, remediu împotriva coronavirusului, ce a îmbolnăvit și a ucis sute de iranieni

Next Post

Ora de vară 2020! Iată când schimbăm ceasul cu o oră înainte

Related Posts
Total
116
Share