ANSP: Aproape 2% din moldoveni au primit vaccinul antiCovid

Anna Casian-Musteață

Nici 2% din cetățenii moldoveni au primit vaccinul împotriva COVID-19. Este vorba de un număr de 50 410 persoane, ce reprezintă peste 1,5 procente din populația țării, scrie Sputnik.

Informațiile au fost prezentate de sepcialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică. În cinci săptămâni de când a fost dat startul campaniei naționale de vaccinare, au fost imunizați 57 la sută din angajații sistemului medical și circa 11 mii de persoane incluse în etapa doua de vaccinare.

De la începutul campaniei și până astăzi au fost monitorizate 957 de evenimente post imunizare, marea majoritate au fost reacții adverse ușoare ce includ febră și dureri musculare. 14 raioane din țară au utilizat aproape în totalitate stocurile de vaccin repartizate.

Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19. Reprezentanții ANSP anunță și abateri de la Programul Național de Imunizare. Astfel, s-a constatat că în 29 de raioane au fost incluse în liste 395 de persoane care nu făceau parte din categoriile pasibile vaccinării.

Sursa – Sputnik

Previous Post

Azi a fost lansată a II-a etapă a proiectului-pilot privind taxarea electronică în transportul public municipal

Next Post

IMPORTANT! Primăria Chișinău va activa conform unui program special

Related Posts
Total
6
Share