Social

ANSA bate alarma: Căpșunile trebuie cumpărate doar din locuri autorizate/înregistrate!

ANSA bate alarma: Căpșunile trebuie cumpărate doar din locuri autorizate/înregistrate!

Cu referință la informațiile apărute recent în presă cu privire la conținutul de nitrați în căpșuni, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că anual este monitorizat conținutul reziduurilor de pesticide și nitrați în produsele alimentare de origine vegetală, inclusiv căpșuni. În cadrul Programului de monitorizare pentru anul curent, urmează să fie prelevate 400  de probe pentru investigarea conținutului de reziduuri de pesticide și 272 de probe pentru investigarea conținutului de nitrați.

Totodată, Agenția recomandă procurarea produselor doar din locuri autorizate/înregistrate, acolo unde acestea sunt însoțite de certificatul de inofensivitate sau buletinul de încercări eliberat de către un laborator acreditat, cu toate acestea, este de menționat faptul că responsabil de inofensivitatea produselor agroalimentare realizate o poartă producătorul.

Investigațiile pentru determinarea conținutului de nitrați se efectuează doar în laboratoarele acreditate, iar dispozitive digitale din comerț (nitratoteste) nu pot fi verificate metrologic, astfel rezultatele obținute cu privire la conținutul de nitrați nu sunt considerate veridice, totodată, limitele maxime folosite de aceste dispozitive nu coincid cu legislația națională.

În cazul în care aveți sesizări/reclamații/suspiciuni cu privire la calitatea produselor Vă rugăm să le depuneți la Linia fierbinte – 0800 800 33, la numărul de viber – 067675544, în format electronic la adresa de e-mail – [email protected], sau la Ghișeul unic al consumatorului – Chișinău, str. M. Kogălniceanu 63.

Articole asemănătoare

Incident grav în satul Hulboaca. Un taximetrist a fost agresat și tăiat cu cuțitul de doi tineri

Redacția Regional

VESTE TRISTĂ. Scriitoarea și jurnalista Valentina Tăzlăuanu s-a stins din viață

Redacția Regional

IMPORTANT pentru moldovenii cu cetățenie română! Alocațiile pentru copii se vor dubla

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....