Actual Extern SLD

Amenzi de pînă la 450 dolari pentru plăcuțele de îmatriculare murdare

Șoferii din mai multe state australiene riscă amenzi usturătoare dacă plăcuțele de înmatriculare sunt murdare și nu pot fi văzute de agenții de circulație.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Poliției din New South Wales, șoferii pot primi amenzi de până la 450 de dolari dacă se află într-o astfel de situație. În plus, ei pot fi amendați cu trei puncte de penalizare.

Potrivit codului rutier, plăcuțele de înmatriculare trebuie să fie “clare și curate, numerele neputând fi ascunse sau ilizibile”.

Șoferii pot fi, de asemenea, amendați dacă plăcuțele de înmatriculare nu sunt afișate corect sau sunt greu de citit.

Potrivit Daily Mail, amenda poate fi chiar mai mare în statul South Australia, unde la suma de 474 de dolari se poate adăuga o penalizare de 60 de dolari, ca sprijin pentru victime.

Poliția din NSW a fost însă criticată după anunțul postat pe facebook, ținând cont de faptul că șoferii din alte state sunt amendați cu sume mult mai mici, între 70 și 160 de dolari, pentru o astfel de infracțiune, scrie stirileprotv.ro

“Nu ne putem spăla mașinile, când există un nivel 6 de restricții privind consumul de apă. În ziua de azi, pare că ești amendat pentru orice”, a scris Lizzie Maree West, pe Facebook, făcând referire la restricțiile privind consumul de apă în acest stat.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....