Chișinău

Ambasada UE la Chișinău a donat un lot de echipamente de protecție pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă din capitală

Instituția municipală de învățământ cu profil special nr. 12 din capitală, a beneficiat de o donație sub formă de echipamente de protecție, din partea Ambasadei Uniunii Europene la Chișinău.

Acțiunea de donare a avut loc în cadrul instituției educaționale, iar lotul conține 150 de măști destinate copiilor cu probleme de auz din clasele gimnaziale și cadrelor didactice. Măştile de protecție sunt reutilizabile și facilitează comunicarea dintre profesor şi copil sau alte persoane, datorită faptului că sunt transparente în zona cavităţii bucale.

Prezentă la eveniment, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a mulțumit Excelenței Sale, Ambasadorului UE Peter Michalko pentru suportul oferit, menționând că prin aceste acțiuni este asigurat dreptul la educație pentru acești copii cu necesități speciale.

„Comunicarea este foarte importantă într-o societate. Aceste măști îi va ajuta mult pe pedagogi în predarea orelor ca să fie expliciți şi înțeleși de cei mici. La fel, copii vor putea interacționa între ei, stimulând comunicarea”, a declarat Angela Cutasevici.

Școala specială nr.12 este unica instituție din municipiul Chișinău, care instruiește și recuperează copii cu deficiențe de auz cu vârsta de 7 – 18 ani. În prezent, aici studiază 73 de copii cu deficiențe de auz și deficiențe asociate, dintre care 48 elevi în clasele gimnaziale. Instituția de învățământ a fost fondată în 1981. 

Articole asemănătoare

Alimentația copiilor în școlile din Chișinău a revenit la regimul obișnuit

Anna Casian-Musteață

VESTE BUNĂ! S-ar putea ca școlile din Chișinău să reia lecțiile în regim normal

Anna Casian-Musteață

106 elevi din Chișinău sunt infectați cu COVID-19, iar alții 1669 sunt în autoizolare

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....