Alte 5 persoane implicate în sustragerea banilor de pe cardurile bancare, au fost reținute

Anna Casian-Musteață

Angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu Procuratura mun. Chișinău oficiul principal, cu suportul angajaților BPDS ,,Fulger” al IGP,  în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și a altor persoane ce fac parte din grupul infracțional specializat în sustragerea mijloacelor de pe cardurile bancare, au fost reținute încă cinci persoane. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 24 și 42 de ani. De asemenea unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.

Polițiștii de comun cu procurorii au efectuat 13 percheziții autorizate în mun. Chișinău cât și în Penitenciarul unde activa unul din suspecți. Astfel, în urma pechezițiilor efectuate la domiciliile, locurile de muncă și în automobilele lor, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 1 300 000 lei, totodată fiind ridicate conform procedurii cinci automobile ce aparțin acestora.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de până la 8 ani.

În privința lor fiind aplicată măsura preventivă, arest pe un termen de 30 de zile.

Procurorii și Polițiștii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea criminală.

Previous Post

Moldovenii revin acasă! Câte persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Next Post

DECIS! Timp de două săptămâni, elevii vor învăța online

Related Posts
Total
44
Share