Alegeri locale 2021: Locuitorii municipiului Bălți își aleg primarul

Astăzi, locuitorii municipiului Bălţi sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarul. În cursa electorală au fost înscrişi 11 candidaţi.

Primul în listă este deputatul Partidului “Acțiune și Solidaritate”, Boris Marcoci, care este și președintele Organizației Teritoriale Bălţi a formaţiunii. Marcoci a mai candidat la funcția de primar al orașului în 2019, din partea Blocului ACUM. Anterior, a fost consilier municipal PAS şi PLDM.

Acesta este urmat de Ion Straciuc, candidatul Partidului „Acasă Construim Europa”. Straciuc este jurist de profesie, dar a activat mai mulți ani în domeniul construcțiilor.

Un alt pretendent la fotoliul de primar de Bălți este Maxim Burduja, reprezentantul Partidului Unității Naționale. Burduja este om de afaceri și activist civic.

Alexandru Nesterovschi candidează din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Nesterovschi a fost deputat socialist în legislativul precedent. Și-a început cariera politică alături de PCRM, însă în 2011 a părăsit formaţiunea și a aderat la PSRM.

Ivan Tulburi a fost înaintat de Partidul Liberal la funcția de primar al municipiului Bălți. Tulburi este jurist la Societatea pe Acțiuni „CET-Nord” și liderul tinerilor din organizația teritorială a PL.

Nicolai Grigorișin a fost înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat independent. În ultimii ani a fost primar și viceprimar al oraşului, iar după retragerea lui Renato Usatîi din fruntea primăriei, a asigurat interimatul. Grigorișin a fost șeful filialei Partidului Nostru la Bălți.

Acesta este urmat de Nicolae Chiriliuc, candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” și Fiodor Ghelici, înaintat de Partidul Oamenilor Muncii la funcția de primar de Bălți.

Din partea Partidului „Ai Noștri”, la șefia Primăriei Bălți a fost propusă Daria Fiodorova, care activează în domeniul mass-media.

La fotoliul de primar al municipiului Bălți candidează și deputatul Partidului ŞOR, Marina Tauber. Înainte de a accede în legislativ, Tauber a fost aproape un an primar al comunei Jora de Mijloc.

Cel de al 11-lea candidat la șefia primăriei din Bălți este Vladimir Dachi din partea Partidul “NOI”. Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălţi să anuleze înregistrarea acestuia, deoarece n-ar fi declarat în rapoartele financiare cheltuieli de 8200 de lei.

Pentru scrutinul local din municipiul Bălți au fost tipărite circa 130 de mii de buletine de vot, dintre care 76 de mii sunt în limba română, iar peste 54 de mii în limba rusă.

Sursa – Publika

Previous Post

Târgul de Crăciun din Munchen a fost anulat din cauza pandemiei

Next Post

Alți 6600 de arbori au fost plantați sâmbătă în Chișinău

Related Posts
Total
41
Share