Alegeri 2021: Ei sunt primii moldoveni care au votat! Familia Guțu a parcurs 400 de km

Prima secție de votare peste hotare s-a deschis în Japonia la ora locală 07:00 (ora 01:00 Chișinău). Astfel, primii alegători care și-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Dorin și Liudmila Guțu, stabiliți de 14 ani în prefectura Toyama, Japonia.

Pentru a participa la votare în cadrul secției constituite la sediul ambasadei Republicii Moldova din Tokio, soții Guțu au călătorit 400 de km, timp de 5 ore cu mașina. Dorin este antreprenor în domeniul IT și importator de vinuri moldovene în Japonia, iar Liudmila este profesoară la școala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate, se arată într-un mesaj al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tinerii au venit la votare împreună cu cei doi copii și au declarat că „Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri. Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară cât și cei din diasporă să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează”.

sursa: realitatea.md

Previous Post

Doliu în lumea muzicii. A murit interpretul Ion Florea

Next Post

LIVE: Alegeri Parlamentare 2021. Briefingul Comisiei Electorale Centrale – ora 8.00

Related Posts
Total
36
Share