Aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei va fi prelungită

Aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei va fi extinsă. Potrivit autorităţilor municipale, în prezent sunt puse la punct ultimele detalii ale proiectului, iar lucrările de reabilitare vor începe în acest an. Astfel, aleea prelungită va fi dotată cu mobilier urban, iluminat, va fi amenajată pista pentru biciclişti şi spaţii pentru copii, relatează Mesager.

Locuitorii sectorului Ciocana spun că prelungirea aleii este foarte necesară.

„Cred că ar fi bine pentru că se construiesc mai multe clădiri şi de ce să nu fie mai structurat şi mai amenajat. Şi transport ar trebui”;
„Ar fi bine să o prelungească. Ar fi mai comod să ne plimbam până la capăt, este puţin loc”;
„La opt dimineaţa deja aici nu mai circula. Dacă s-ar prelungi până în capăt cel puţin oamenii ar putea ajunge la serviciu, grădiniţă. Eu ies la grădiniţă la şapte dimineaţa ca să ajung la timp”.

Autorităţile capitalei spun că lucrările de prelungire a aleii urmează să înceapă în acest an.

„Avem proiecte foarte mari în acest an pentru a fi începute aşa cum este extinderea Bulevardului Mircea cel Bătrân. Trebui să facem tot posibilul ca construcţia, prelungirea bulevardului Mircea cel Bătrân până la Bucovina să înceapă în acest an”, afirmă Ion Ceban, primarul capitalei.

Proiectul mai prevede prelungirea construcţiei liniei de troleibuze, pe tronsonul cuprins între străzile Ion Dumeniuc şi Bucovina.

Amintim că pe parcursul anului 2020 municipalitatea a efectuat lucrări de modernizare a aleii pietonale din bulevardul Mircea cel Bătrân pe o lungime de 2,5 km.

sursa – trm.md

Previous Post

CRIMĂ la Dubăsari! O femeie și-a omorât concubinul în timp ce mergeau ambii la muncă

Next Post

La Chișinău va fi organizat Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” și a Târgul „Mărțișor”, în premieră

Related Posts
Total
8
Share