Agenția Națională pentru Sănătate Publică bate alarma

Peste jumătate din fîntînile din țară au apă de calitate proastă. Sînt concluziile triste la care au ajuns specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică după analiza calităţii apei din mai multe raioane ale țării.

Cea mai gravă situație este în localitățile din centrul țării. Epidemiologii bat alarma și spun că apeductele ar fi aproape de gunoiști, iar lipsa sistemelor de canalizare ar agrava și mai mult lucrurile. Mai norocoși sînt însă moldovenii de la orașe care consumă apă din rîuri, care este filtrată.

În satul Lăpușna din raionul Hîncești, 5 din cele 7 probe prelevate din fîntîni, de către specialiștii ANSP, nu corespund normelor. Asta înseamnă că aproape toți localnicii beau apă de calitate proastă. De cealaltă parte, oamenii recunosc că apa pe care o consumă nu este tocmai bună de băut. Aceasta nu este limpede și lasă depuneri pe fundul vasului. Astfel, sătenii spun că sînt nevoiți să fiarbă apa înainte de a o folosi.

În satul Bălceana, din același raion, situația e și mai gravă. Potrivit raportului ANSP, toate probele de apă care au fost analizate nu corespund parametrilor microbiologici.

SURSA : noi.md

Previous Post

De astăzi practic toată Italia intră în zona ,,albă”

Next Post

Un copil de 6 ani a ajuns la spital după ce un bărbat beat a pierdut controlul volanului

Related Posts
Total
0
Share