Admiterea 2020: Abiturienții școlilor profesionale tehnice pot depune dosarele atât în regim online, cât și fizic

Anna Casian-Musteață

La data de 29 iunie, în cadrul unei ședințe a ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov cu managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic s-au luat mai multe decizii. Astfel, ministrul Igor Șarov a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va aproba măsuri obligatorii de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățământ profesional tehnic, în contextul organizării și desfășurării concursului de admitere. „Candidații care vor participa la concursul de admitere în învățământul profesional tehnic vor putea depune dosarele atât în regim online cât și fizic cu înregistrare telefonică prealabilă pentru a evita aglomerările”, a subliniat oficialul.

Menționăm că pentru programele de formare profesională tehnică secundară, postsecundară și postsecundară nonterțiară depunerea dosarelor în turul I va începe în ziua de luni din a treia săptămână a lunii iulie, iar afișarea rezultatelor admiterii după turul I se va realiza maximum după trei zile de la finalizarea perioadei de depunere a dosarelor.

Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a vorbit despre lansarea de către MECC a Programului național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice, care prevede instruirea comprehensivă a cadrelor didactice în utilizarea celor mai importante aplicații și instrumente digitale, utile procesului didactic.

Previous Post

COVID-19 în Moldova: 30 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată

Next Post

IMPORTANT! Cine are dreptul să solicite reexaminarea pensiei de la 1 iulie 2020

Related Posts
Total
4
Share