fbpx
Chișinău

A fost inaugurată pictura murală #NeamPornit de sub podul de la Telecentru

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat ieri la evenimentul de inaugurare a picturii murale #NeamPornit în zona de sub podul de la de la Telecentru (intersecția străzii Miorița cu șoseaua Hâncești).

Lucrarea a fost realizată în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului intern #NeamPornit și reprezintă o simbioză dintre identitatea vizuală a campaniei bazată pe brandul de țară – „Pomul Vieții” și flora/fauna inclusă în Cartea Roșie a Moldovei.

Pictura murală este realizată pe zidurile de sub pod, pe o suprafață de aproximativ 3.800 de metri pătrați, iar pentru execuția acesteia au fost utilizate circa 3,3 tone de vopsea. Lucrările au fost îndeplinite de artistul muralist Dmitri Potapov, desemnat câștigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a adus mulțumiri agenților economici care s-au implicat în implementarea proiectului, menționând că pictura murală din cartierul Telecentru reprezintă o lucrare inedită, un concept turistic care vine să celebreze tradițiile noastre cu experiențe autentice neexplorate.

„Pictura murală reprezintă un proiect de suflet pentru municipalitate, iar actuala administrație are ca obiectiv de a face Chișinăul un oraș în care oamenii să se simtă confortabil. Nu doar prin proiecte de infrastructură, dar prin a reda urbei o frumusețe aparte. Asemenea inițiative ne propunem să realizăm și pe direcțiile de ieșire/intrare din oraș, astfel invităm toți artiștii, precum și agenții economici să vină cu idei pentru proiecte similare”, a declarat Ion Ceban.

În context, Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții susține că datorită Campaniei naționale #Neampornit, ca și generator al acestei picturi murale, numărul cetățenilor care au vizitat zonele turistice a Moldovei a crescut semnificativ. Astfel, de la începutul campaniei și până în prezent, peste 4000 de turiști au vizitat cca 700 de locații incluse pe harta www.neampornit.map.md.

De asemenea, pictura a fost iluminată, iar pe perimetru au fost instalate camere de monitorizare video a zonei.

Municipalitatea intenţionează ca în zonă să fi organizate, în anumite zile, târguri tematice sau evenimente culturale și sportive.

Articole asemănătoare

BINE DE ȘTIUT! Chișinăuienii pot solicita conectarea agentului termic

Anna Casian-Musteață

Spitalele municipale sunt asigurate cu echipamente și medicamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19

IMPORTANT! Strada Ion Creangă din Capitală va fi reabilitată integral

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....