Hâncești Social

A chemat ambulanța fără să aibă nevoie. Iată ce riscă o femeie din raionul Hîncești!

O femeie din raionul Hîncești a fost amendată cu 2000 de lei, după ce a chemat eronat ambulanța. Ea a recurs la acest gest intenționat, a telefonat la dispeceratul 903 din Hîncești și a cerut o ambulanță la primăria din satul Stolniceni.

Apelul a fost înregistrat pe 5 februarie, în jurul orei 19:00. Femeia a telefonat și a cerut ajutor medical pentru o pacientă inconștientă. Punctul de reper indicat a fost primăria din satul Stolniceni.

Ajunsă la fața locului, echipa de urgență nu a găsit pe nimeni. Persoana care a efectuat apelul la dispeceratul 903 a fost contactată telefonic de mai multe ori, însă fără rezultat.

După mai mult de 20 de minute, timp în care medicii au stat în fața primăriei, încercând să afle de la localnici dacă cineva are într-adevăr nevoie de asistență medicală urgentă, una dintre rudele pacientei a sunat și a spus că nu este necesară intervenția ambulanței.

Întrucât echipa a fost reținută neargumentat pe loc minute în șir și nu ar fi putut ajunge la un pacient în stare gravă, a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Hîncești. Oamenii legii au identificat în scurt timp persoana care s-a făcut responsabilă de efectuarea apelului fals.

Pentru chemarea intenționat falsă a serviciilor specializate, conform articolului 342 din Codul Contravențional al Republicii Moldova, a fost stabilită pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 2000 de lei.

Se incarca....