71 de semne turistice multilingve, instalate pe străzile Chișinăului

Anna Casian-Musteață

Pe străzile municipiului Chişinău au fost instalate semne turistice multilingve. Inaugurarea semnelor turistice a avut loc în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Europei în cooperare cu Asociatia Nationala pentru Turism Receptor și Centrul de informare turistică din Moldova.

La eveniment au participat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, reprezentanţi ai Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova European Union in the Republic of Moldova, dar şi secretariatului Cartei Europene pentru limbile regionale şi minoritare.

După cum a menţionat în cadrul ceremoniei de inaugurare primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, semnele vor marca principalele locații turistice ale Chișinăului, în limbile română și engleză, precum și în limbile minorităților etnice – rusă, ucraineană, germană, bulgară și yiddish. „Sunt sigur că acest frumos proiect va contribui la dezvoltarea turismului în Chișinău şi, în acelaşi timp, va crește vizibilitatea limbilor minoritate și va promova multilingvismul, moștenirea culturală națională și infrastructura turistică din capitală, a subliniat Ruslan Codreanu.

Semnele multilingve au fost realizate de Primăria Chișinău în cadrul Proiectului „Protejarea minorităților naționale și a limbilor minoritare în Georgia, Republica Moldova și Belarus”, parte a Parteneriatului pentru bună guvernare al Uniunii Europene și Consiliului Europei. În total, pe străzile Chişinăului au fost amplasate 71 de semne turistice.

Foto – Primăria Chișinău

Previous Post

Accident în capitală. Doi copii și bunica acestora, loviți la trecerea de pietoni

Next Post

„Moldova Business Week 2018” va avea loc la sfârșitul acestei luni. Evenimentul va reuni peste 1000 de participanți

Related Posts
Total
0
Share